dr-landman

Maandag 2 mei, Spaanse feestdag: Praktijk gesloten

Dr. Landman heeft in de praktijk van Torremolinos open inloopspreekuur
Maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 13:00 uur.
U kunt zo binnenlopen, afspraak niet nodig.

Onze praktijk In Torremolinos is telefonisch bereikbaar tijdens de spreekuren (Maandag t/m Vrijdag 11.00 – 13.00 uur) op telefoonnummer:

(00 34) 95 238 88 72.

Als deze lijn in gesprek is krijgt u het antwoordapparaat. Probeer het dan later nog eens. Als de praktijk gesloten is wordt dat een week van tevoren ingesproken op het bandje en gepost op Facebook (volg, en deel, Dr Jan Otto Landman).

SPOEDGEVALLEN / NOODNUMMER

Buiten de spreekuren en in het weekend zijn wij bereikbaar op het noodnummer:
(00 34) 606 93 98 12
Dit telefoonnummer is UITSLUITEND bedoeld voor SPOEDgevallen. Gebruik dit nummer nooit om te informeren naar het spreekuur, praktijk-adres e.d. Het is belangrijk dat deze lijn vrij blijft voor echte spoedgevallen. Bij misbruik van het spoednummer worden kosten in rekening gebracht.

KOSTEN

Het eerste consult per jaar op de praktijk is ; € 50,-
Ieder vervolgconsult voor de periode van een jaar na het eerste
consult bedraagt ;
€ 35,-
De prijs van een huisvisite (Fuengirola, Benalmadena,
Torremolinos) bedraagt ;
€ 80,- tot 100,-

Overige (bijkomende) kosten:

Intramusculaire injectie ; € 10,-
Alleen recept(en) / recept slaap/ kalmeringsmiddelen ; € 15,- / € 50,-
Eerste trombosedienst per jaar ; € 30,-
Vervolg-trombosedienst ; € 20,-
  • U dient af te rekenen bij de balie van de kliniek.
  • Bent u verzekerd bij Sanitas, Health Plan polis, dan hoeft u alleen uw pasje te laten zien.
  • Bent u in Nederland verzekerd, stuur de rekening naar uw zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen.

SLAAP- EN KALMERINGSMIDDELEN

Waarom zijn deze recepten zo duur?
Meer en meer proberen artsen in heel Europa een eerder door henzelf gemaakte fout goed te maken, er zijn veel te veel gewennende en verslavende middelen voorgeschreven. Veel patiënten wordt geadviseerd af te bouwen, en er wordt minder voorgeschreven. Sinds dit beleid is hebben mijn Nederlandse collega’s en ikzelf gemerkt dat op onze praktijken de vraag naar deze middelen fors toegenomen is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit verstandige beleid vanuit Spanje ondermijnd  wordt. Daarom, en omdat voor deze recepten nu ook in Spanje strengere voorwaarden gelden, deze opvallend hoge prijs. Wij hebben gemerkt dat we deze middelen sindsdien ook veel minder hoeven voor te schrijven.

APOTHEKEN

Spanje is rijk aan apotheken, op bijna op iedere hoek van de straat treft u wel een ‘farmacia’ aan, herkenbaar aan het groene kruis. Het is niet aan te raden tijdens uw vakantie bij ziekte zelf te gaan dokteren en zomaar iets te gaan halen bij de apotheek. De apotheek kent uw medische geschiedenis niet en weet niet welke medicijnen u reeds gebruikt en of ze samen kunnen met wat ze u verkopen. Ze zullen u altijd ‘iets´verkopen. Dat kan ernstige gevolgen hebben. Ook krijgt u geneesmiddelen die u zonder recept bij de apotheek in Spanje hebt gekocht vaak niet vergoed van uw verzekering.

FOTO’S