dr-landmanJan Otto Landman is sinds 1998 werkzaam als huisarts in Spanje. De praktijk wordt gekenmerkt door een zeer gevarieerd patientenbestand. Zo zijn er gedurende de wintermaanden vele Nederlandse overwinteraars en een hausse aan toeristen in de zomermaanden. De in Spanje wonende Nederlanders en andere Noord-Europeanen vormen een constante factor.

Aandacht en tijd is een ander opvallend kenmerk van de praktijk van Dr Landman. Zeker op vakantie wil men niet ziek zijn, en als het toch gebeurt dan zo kort mogelijk.

Niet gebonden aan de beperkingen die soms in Nederland gelden en de mogelijkheid  indien nodig gemakkelijk en snel door te kunnen verwijzen, maken dat van een zeer efficiente, probleemgerichte werkwijze sprake kan zijn.

 

LOKATIES:

Dr. Landman heeft twee praktijken aan de Costa del Sol, en wisselt zijn tijd af tussen de twee.

Zijn eerste praktijk is gevestigd in het levendige La Carihuela, de oude en populaire visserswijk in Torremolinos/Benalmádena. Vlakbij een aantal bekende hotels en vakantie-appartementen zoals Pez Espada, Carihuela Park, Carihuela Playa Sol, Hof van Holland, Timor Sol, Lago Rojo, RIU Nautilus, Amaragua, Triton, Scirocco, Playa Miguel, Sol Don Pablo, Sol Don Pedro, Sol Principe, Bajondillo, Costa Lago, Puente Real en Puerto Marina.

De tweede praktijk is gevestigd in Fuengirola in Clinica Xanit Fuengirola, in de nabije omgeving van de bekende hotels Pyr, Las Palmeras, Palm Beach, Jabega, Angela, Yaramar, Embajador onder andere.

 

LET OP:

Bent u op vakantie met een reisorganisatie of verblijft u in een hotel en wilt u een Nederlandse dokter zien? Veel hotels (recepties) en reisorganisaties hebben lucratieve contracten met ziekenhuizen en laten hun gasten door aan die ziekenhuizen verbonden dokters bezoeken.

Dit betekent dat als u een andere dokter wil zien u deze zelf moet bezoeken of met uw eigen telefoon moet bellen. Regelt u het via receptie of reisorganisatie dan komt er in het algemeen een Spaanse dokter hetgeen, ook door de taal-en cultuurbarrière, de kans op een ziekenhuisopname aanzienlijk vergroot.