dr-landman

Praktijk Fuengirola gesloten ivm Covid tot na zomer 2022

 

Praktijk Fuengirola: vanaf 29 oktober spreekuur di, do en vrijdagmiddag van 2 tot 4, ALLÉÉN na afspraak via 952388872. Ook TROMBOSEDIENST 

U bent andere dagen uiteraard van harte welkom in onze praktijk in Torremolinos

SPOEDGEVALLEN: 606939812

 

 

NA AFSPRAAK*

Vraag bij de balie naar Dr Landman.

 

TELEFOON

*U kunt een afspraak maken op telefoonnummer van onze praktijk in Torremolinos, (0034) 95 23 888 72 (uiteraard  Nederlands gesproken).

SPOEDGEVALLEN / NOODNUMMER

Buiten de spreekuren en in het weekend zijn wij bereikbaar op het noodnummer:
(00 34) 606 93 98 12
Dit telefoonnummer is UITSLUITEND bedoeld voor SPOEDgevallen. Vriendelijk verzoek: gebruik dit nummer nooit voor afspraken of welke informatie dan ook. Het is belangrijk dat deze lijn vrij blijft voor echte spoedgevallen. Bij misbruik van het spoednummer worden kosten in rekening gebracht.

KOSTEN

Consult ; € 50,-
De prijs van een huisvisite (Fuengirola, Benalmadena,
Torremolinos) bedraagt ;
€ 100,-

Overige (bijkomende) kosten:

Intramusculaire injectie ; € 10,-
Alleen recept(en)/ Recepten slaap- en kalmeringsmiddelen ; € 15,- / € 50,-
Eerste trombosedienst per jaar ; € 30,-
Vervolg-trombosedienst ; € 20,-
  • U dient af te rekenen bij de balie van de kliniek.
  • woont u in Spanje en heeft u een Sanitas Health Plan polis, dan hoeft u alleen uw pasje te laten zien.
  • Bent u in Nederland verzekerd, stuur de rekening naar uw zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen.

SLAAP- EN KALMERINGSMIDDELEN

Waarom zijn deze recepten zo duur?
Meer en meer proberen artsen in heel Europa een eerder door henzelf gemaakte fout goed te maken, er zijn veel te veel gewennende en verslavende middelen voorgeschreven. Veel patiënten wordt geadviseerd af te bouwen, en er wordt minder voorgeschreven. Sinds dit beleid is hebben mijn Nederlandse collega’s en ikzelf gemerkt dat op onze praktijken de vraag naar deze middelen fors toegenomen is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit verstandige beleid vanuit Spanje ondermijnd  wordt. Daarom, en omdat voor deze recepten nu ook in Spanje strengere voorwaarden gelden, deze opvallend hoge prijs. Wij hebben gemerkt dat we deze middelen sindsdien ook veel minder hoeven voor te schrijven.

APOTHEKEN

Spanje is rijk aan apotheken, op bijna op iedere hoek van de straat treft u wel een ‘farmacia’ aan, herkenbaar aan het groene kruis. Het is niet aan te raden tijdens uw vakantie bij ziekte zelf te gaan dokteren en zomaar iets te gaan halen bij de apotheek. De apotheek kent uw medische geschiedenis niet en weet niet welke medicijnen u reeds gebruikt en of ze samen kunnen met wat ze u verkopen. Ze zullen u altijd ‘iets´verkopen. Dat kan ernstige gevolgen hebben. Ook krijgt u geneesmiddelen die u zonder recept bij de apotheek in Spanje hebt gekocht vaak niet vergoed van uw verzekering.

FOTO’S
praktijkfuengirola1